Najaarscursus permacultuur (PDC) 2023

Wil jij je verdiepen in de mogelijkheden van permacultuur? Wil jij deel uitmaken van een groeiende beweging die actief oplossingen aandraagt? Wil jij de natuur met andere ogen gaan zien?

De 12-daagse cursus permacultuur van Permacultuur Centrum Nederland biedt volop aanknopingspunten voor de volgende stap in duurzaam denken en doen.

In september 2023 start een nieuwe cursus. Locatie is Innovatiehub Innofields in Giesbeek.

Data en tijden

De cursus vindt plaats op vrijdagen van 10 tot ongeveer 17 uur.

Vrijdag 29 september

6 – 13 – 20 oktober

3 – 10 – 17 – 24 november

8 – 15 december

19 januari 2024

En zondag 14 januari: excursie

Locatie

Innofields is een innovatiehub van Royal Eijkelkamp b.v. voor onderzoek en educatie op het vlak van bodem, water, klimaat en landbouw. Op het terrein bevindt zich onder andere de tuinderij Bodemliefde van 1,5 hectare, met proeftuinen, voedselbos, productietuin en boerderijwinkel.

Adres: Uitmeentsestraat 19, 6987 CX Giesbeek.

Docenten

Caroline Siepman, Louise van der Stok, Marc Siepman en René Röell

Cursusinhoud

De permacultuurcursus maakt je vertrouwd met alle onderwerpen van de traditionele Permaculture Design Course (PDC). Na volbrenging van de cursus ontvang je ook het certificaat.

In aanvulling daarop wordt ruime aandacht besteed aan de sociale kant van permacultuur en de vele aspecten van samenleven en samenwerken. In groepjes wordt gewerkt aan een concreet ontwerp voor (moes)tuin, landschap of voedselbos.

Meer info over de cursus

Lesmateriaal

Een online reader met verwijzingen en leesmateriaal houdt het klassikaal overdragen van kennis beperkt. De cursusdagen zijn bedoeld om permacultuur inzichtelijk te maken en om ervaring op te doen met het maken van een ontwerp. Veel interactie dus, veel gesprek, (observatie)oefeningen en samenwerken in subgroepen.

Kosten

De kosten voor de cursus zijn: €850,-. Deze prijs is inclusief koffie, thee en cursusmateriaal.

Voor werkgevers geldt een tarief van €1.275,-.

Studenten (<27 jaar en voltijds) en samenwonende gezinsleden krijgen een korting van 50%.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de najaarscursus permacultuur

Voor meer informatie kun je een bericht sturen aan: mail@permacultuur.org

We streven ernaar de cursus voor iedereen toegankelijk te houden. Mocht het cursusbedrag deelname in de weg staan, neem dan svp contact op.