Docenten

 

Docent van de praktij74283_105246092876794_2855655_nkopleidingen is Jan Schenk. Hij heeft een achtergrond in de tuinbouw en volgde in 2011 de permacultuuropleiding bij Helma Röell. Aanvullende verdiepte hij zich in composteren & kringlooptuinieren bij Jean Pen en volgde hij de cursus humisme bij Marc Siepman.

Jan is vaste medewerker van de permacultuurtuin in Zutphen en initiatiefnemer van de nieuwe permacultuur productietuinen in Zutphen. Voorts is hij biologisch imker. Daarnaast is betrokken bij de bouw van de aardehuizen in Olst.

 

 

Gastdocent voor de cursus Natuurlijk Bijen Houden en de cursus Drachtplanten is Albert Muller, bioloog, voormalig docent aan de agrarische school in Twello en bijenhouder sinds 1975. Hij is verbonden aan het Duitse Fischermühle Instituut, dat vanuit de anthroposofie onderzoek doet naar de bijenteelt.

“Als natuurlijk imker houd ik mijn bijen op een wijze die zo dicht mogelijk bij de natuurlijke cyclus van de bij staat. Deze aanpak wijkt af van de reguliere wijze waarop de imker voor raten zorgt, alle honing afhaalt en voor de winter suikerwater voert. Ik zorg voor voldoende dracht en diversiteit en laat mijn bijen gewoon zwermen, hun eigen raat bouwen en de winter doorkomen op hun eigen honing.”