Workshop ‘Organiseren vanuit vertrouwen’

Vertrouwen is het kostbaarste goed van een organisatie. Als dat in overvloed aanwezig is voelen mensen zich goed en krijgt de samenwerking vleugels. Als het ontbreekt is het alsof je een kar door mul zand trekt.

Hoe je vertrouwen in een organisatie opbouwt is het onderwerp van deze workshop. Uitgangspunt is dat de mens van origine een uiterst coöperatief wezen is. Dit aangeboren talent kunnen we weer tot bloei laten komen.

Naast een algemeen inleidend deel over de biologische en sociale context van samenwerken en samenleven, is de workshop opgebouwd rond de indeling ik-wij-het van Daniel Ofman (2014):

–           het IK gaat over de relatie tussen groep en individu;

–           het Wij handelt over cultuur van de groep en communicatie;

–           het HET bespreekt de taak van de organisatie en het (hogere) doel.

Naast het geven van inzicht willen we de deelnemers ook laten ervaren en gaan we hierover in gesprek met elkaar. Zo word je hopelijk geïnspireerd om met andere ogen naar samenwerken en samenleven te gaan kijken. Minder vanuit een moeten en meer vanuit een vrijwillige bundeling van krachten.

De workshop wordt op donatiebasis gegeven door Caroline Siepman en René Röell van Permacultuur Centrum Nederland en is geschikt voor iedereen die verdieping in de samenwerking zoekt.

Datum en locatie

In verband met corona zijn er momenteel geen workshops gepland.