Toekomstprijs

De gemeente Zutphen heeft de Toekomstprijs 2013 toegekend aan de permacultuurtuin. Deze prijs is voor lokale projecten die zowel ecologisch duurzaam zijn als ook sociaal en economisch perspectief bieden. Een mooie erkenning voor permacultuur en voor de inzet van het team vrijwilligers.  Een journalistiek verslag kun je lezen in het artikel in de Stentor naar aanleiding van de prijs.

Ook goed nieuws is dat donateursactie  voor de tuin al een behoorlijk bedrag heeft opgeleverd. Dat betekent dat het team komend jaar kan blijven investeren in de tuin. Veel dank aan de donateurs!

De tuin gaat nu in winterretraite maar het werk gaat door. In de winterperiode wordt  een zelfoogst tuin aangelegd.  En er komt een composttoilet. Verder worden enkele publieksvoorzieningen getroffen. Doel is om komend jaar de tuin vaker voor publiek open te stellen. En het streven is ook om meer producten aan de lokale markt te leveren.

De meewerkdagen gaan in de winter ook door: elke dinsdag van 11 tot 15 uur en elke derde zaterdag van de maand van 10 tot 15 uur. Als je enige ervaring in permacultuur hebt of als je deelneemt  aan de jaaropleiding, dan ben je welkom. Draai mee in het team en doe ervaring op met permacultuur!

Publieksactiviteiten zijn er weer in het voorjaar: de eerste rondleiding op zaterdag 1 maart en op vrijdag 21 maart op NLDoet-dag de opening van de zelfoogst tuin.

Graag tot ziens. En meer over de ontwikkelingen in de tuin vind je op https://www.facebook.com/PermacultuurtuinZutphen

Comments are closed.