Maandag 13 november 2017 Start cursus Natuurlijk Bijen Houden

Dit najaar gaat voor de zevende keer de cursus Natuurlijk Bijen Houden van start, ditmaal bij Project PI op ’t Meijerink te Zutphen. Docent is Albert Muller, biologisch-dynamisch imker en een van de meest ervaren docenten van Nederland. De cursus gaat in op alle aspecten van het bijen houden.

Het belang van bijen wordt steeds meer onderkend en gelukkig besluiten steeds meer mensen om bijen te gaan houden. Zij doen dit om de bij te helpen overleven en vanwege een fascinatie voor de complexe en subtiele wereld van de honingbij.

In de cursus Natuurlijk Bijen Houden staat het welzijn van de bijenvolken voorop. Er wordt daarom uitvoerig in gegaan op het natuurlijke gedrag en de natuurlijke leefwijze van honingbijen. De cursus behandelt alle aspecten van het bijen houden. In het najaar en de winter worden de theorielessen gehouden; in het voorjaar, als de bijen weer actief zijn, de praktijklessen. Na afloop van de cursus zijn cursisten in staat om zelfstandig een bijenvolk te begeleiden.

De cursus wordt gegeven door Albert Muller, bioloog, oud-docent aan de agrarische hogeschool en ervaren biologisch-dynamisch imker. Deze cursus gaat niet uit van een biologisch-dynamische invalshoek, maar na afloop bestaat er wel de mogelijkheid om in drie extra lessen deze benadering te leren kennen.

Cursus Natuurlijk Bijen Houden 6 avonden theorie + 6 avonden praktijk Extra: 3 avonden biologisch-dynamische benadering

Organisatie: Project Pi

Plaats ’t Meijerink, Leestenseweg 13 te Zutphen

Kosten 255 euro inclusief lesmateriaal, koffie en thee; 75 euro – voor de biologisch-dynamische extensie 325 euro voor cursus inclusief biologisch-dynamische extensie

Meer informatie Voor administratieve vragen: Peter van der Voort via info@projectpi.nl of 06-44330438 Voor inhoudelijke vragen: Albert Muller via albert.muller@wxs.nl of 06-5588435 Of: www.projectpi.nl/bijencursus.

 

Comments are closed.