18 maart 2017 – start permacultuur praktijkdagen

De praktijkdagen kun je zien als een vorm van stage, waarbij je in de permacultuurtuin in Zutphen projecten uitvoert. Al werkend in groepsverband leer je een aantal gangbare permacultuurtechnieken toepassen. De dagen zijn vooral bedoeld voor mensen die de PDC opleiding hebben gedaan en graag wat praktische ervaring willen opdoen.

De inhoud van de praktijkdagen staat van tevoren niet helemaal vast. Globaal gaat het over aanleg & structuren in de tuin, over de bodem, over invulling en onderhoud van de tuin en over de verwerking van producten. De precieze invulling ìs afhankelijk van wat er zich in de tuinen voordoet en van de inbreng van de deelnemers.

Om je een idee te geven staan hier een aantal voorbeelden van onderwerpen:

– planten, zaaien en stekken;
– composteren en mulchen;
– wilde eetbare planten;
– ecologisch bouwen;
– verwerken en bewaren van oogst;

Op de praktijkdagen zelf ontvang je eerst instructie met uitleg en achtergrond over het uit te voeren project. Dan ga je in kleine groepjes aan de slag met wisselende taken. Aan het einde is er een terugkoppeling met de mogelijkheid voor aanvullende vragen. Daarnaast ontvang je een hand out met de belangrijkste informatie.

Cursusdata 2017:
zaterdag 18 maart, zaterdag 8 april, zaterdag 20 mei, zaterdag 10 juni, zaterdag 26 augustus & zaterdag 23 september van 10 – 15 uur.

Kosten:
De kosten voor deze cursus zijn €265,=. Dit is inclusief koffie & thee. Je neemt zelf je eigen lunch mee.

Opgave:
Voor deelname aan deze cursus kunt u mailen naar jan@wereldwijdweb.com.

De praktijkdagen staan onder begeleiding van Jan Schenk, Manon Best neemt de wilde eetbare planten & verwerken en bewaren van oogst voor haar rekening.

Comments are closed.